Kåldolmar mango chutney med crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda kåldolmar

Ingredienser

  • Dolmarna
  • 400 g färs
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 12-16 st blad savoykål eller vitkål
  • 2 msk sweetchilisås
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche vitlök
  • Tillbehör
  • 2 dl korngryn
  • 2 dl vatten
  • 2 tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad mynta
  • Rivet skal från 1 citron
  • Citronsaft från 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sjud kålen i rikligt med vatten tills den mjuknar.
    2. Fräs löken och färsen i smöret blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Rulla in några matskedar färs i kålbladen till dolmar och lägg i smörad form ringla över sweetchilisåsen.
    3. Koka korngrynen i vattnet ca 10 minuter eller tills en mjuknar. Klyfta och kärna ur tomaterna skär löken i tunna båtar och gurkan i bitar. Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar.
    4. Grädda dolmarna i ugnen ca 10- 15 minuter i 200 grader eller tills de fått fin färg rör ihop såsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 28 januari 2011

    Jättegott!!! Precis till min smak! Kryddig med medelhavskaraktär. (jag kokade kornkryn 30 min enl.paketet. Det blev mjuk och klibbig, bättre att äta med kaffel, annars jag gjorde enl.receptet) Klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben