Kalkon i vitvinsås

Serverar: 5 portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg färskt kalkonbröst
  • 8 små lökar
  • 4 hela vitlöksklyftor
  • 2-3 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 50 g torkade murklor eller kantareller blötlagda minst 6 tim
  • 5 cl konjak
  • 1 dl vermouth
  • 5 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl grädde
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • tabasco
  • citron
  • mjöl
  • Instruktioner

    Skär kalkonbröstet i lagom stora bitar (som en halv knytnäve). Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl. Stek sakta i smör och olja, utan att bitarna tar för mycket färg. Ta upp dem. Strimla morötter och rotselleri i tändsticksstora bitar. Lägg lök, vitlök, blötlagd svamp (om torkad anv.) och grönsaker i pannan och stek en stund, utan att det tar färg. Tillsätt konjak, vermouth, vin och buljongtärning och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt därefter grädden och låt koka till lagom konsistens. Avsluta med tabasco (försiktigt) och citronsaft. Lägg över bröstbitarna i såsen och värm upp dem. Servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben