Kalkon med apelsingremolata

Serverar: 4-8 portioner

Gremolata använder italienarna ofta, till både fisk och kött. Här är en annorlunda variant med apelsinskal Passar bra på buffébordet

Ingredienser

  • 2 stora kalkonfiléer, cirka 350 g per filé
  • ½ citron
  • Smör
  • Gremolata
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna.
    3. Gnid sedan in dem med citronsaft och lägg dem på en ugnsfast form.
    4. Täck formen med folie.
    5. Ställ formen i ugnen och låt filéerna eftersteka i ca 30 minuter.
    6. Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata.
    7. Gremolata: Tvätta citrusfrukterna och riv skalen fint. Pressa vitlöksklyftorna.
    8. Rör ner de rivna citrusskalen, vitlöken och persiljan i olivoljan.
    9. Salta och peppra efter smak.
    10. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben