Kalkon med aprikoser och valnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God rätt från Arla. Jag stekte kalkonfiléerna i ugnen för att få dem saftiga (200 grader tills filéerna var 80 grader) och gjorde såsen för sig.

Ingredienser

  • 600 g kalkonbröst eller lår
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 10 aprikoser
  • 0.75 dl valnötter
  • 2 msk slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Bryn det i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra.
    2. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, soja och smulad buljongtärning i en låg vid panna. Låt det koka upp under vispning. Lägg i kalkonbitar och aprikoser. Låt allt sjuda ca 5 min. Strö över valnötter och persilja.
    3. Servera med kokt potatis och sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben