Fläskfilégryta med aprikoser och valnötter

Serverar: 4 portioner

Kul med frukt och nötter i maten, här gäller det att va ute i god tid eftersom aprikoserna ska ligga i blöt i 6 timmar. Ett recept från Hemmets Journal. Saknade dock grädde eller nåt annat lite krämigt i grytan.

Ingredienser

  • 250 g torkade aprikoser
  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk ingefära, malen eller 1 tsk färskriven
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl äppeljuice, konc
  • 2 msk ljus redning, Maizena
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Skölj och blötlägg aprikoserna i kallt vatten i ca 6 timmar. Häll av vattnet.
    2. Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta till dem med handen. Salta, peppra och krydda med ingefära.
    3. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, ca 1 minut per sida. Lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med kokande vatten och häll över skyn i traktörpannan.
    4. Gör rent stekpannan och fräs skivad purjolök och hackad vitlök i lite smör. Lägg över i pannan och tillsätt äppeljuice och aprikoser. Låt sjuda i 5 minuter.
    5. Red av med ljus redning under omrörning och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Bryt sönder valnötterna och strö över precis före servering. Servera grytan med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben