Kalkon med currygrönsaker

Serverar: 4 portioner

Simsalabim - och det står en läcker, asiatisk rätt på bordet. Riktigt så lätt är det kanske inte, men denna rätt går faktiskt fort att laga.

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst, 1-2 st
  • 50 g cashewnötter
  • 2 purjolökar
  • 4 morötter
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 5 msk kinesisk soja
  • 3 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 msk olja
  • Peppar
  • 1 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Rosta cashewnötterna i en stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Hacka nötterna grovt. Ansa purjolöken och dela den på längden, skär den i 5 cm stora bitar. Strimla bitarna fint på längden.
    2. Skala morötterna och riv dem till strimlor på ett rivjärn. Skär kalkonbrösten i strimlor och lägg dem i en skål.
    3. Blanda citronsaften med soja och curry. Skala vitlöken och pressa ner i sojablandningen. Häll marinaden över köttet.
    4. Hetta upp 2 msk olja i woken och bryn hälften av köttet på stark värme i 2 minuter. Ta upp köttet ur woken och hetta upp ytterligare 2 msk av oljan och bryn andra hälften av köttet. Lägg köttet åt sidan.
    5. Hetta upp resten av oljan och bryn morötter och purjolök under omrörning i 5 minuter. Blanda ner köttet och krydda med peppar och socker. Bryn i 2 minuter och strö över cashewnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben