Kalkon med currygrönsaker
Simsalabim - och det står en läcker, asiatisk rätt på bordet. Riktigt så lätt är det kanske inte, men denna rätt går faktiskt fort att laga.
Ingredienser
500 g kalkonbröst, 1-2 st
50 g cashewnötter
2 purjolökar
4 morötter
3 msk färskpressad citronsaft
5 msk kinesisk soja
3 tsk curry
2 vitlöksklyftor
5 msk olja
Peppar
1 tsk farinsocker
Instruktioner
- Rosta cashewnötterna i en stekpanna utan fett tills de är gyllenbruna. Hacka nötterna grovt. Ansa purjolöken och dela den på längden, skär den i 5 cm stora bitar. Strimla bitarna fint på längden.
- Skala morötterna och riv dem till strimlor på ett rivjärn. Skär kalkonbrösten i strimlor och lägg dem i en skål.
- Blanda citronsaften med soja och curry. Skala vitlöken och pressa ner i sojablandningen. Häll marinaden över köttet.
- Hetta upp 2 msk olja i woken och bryn hälften av köttet på stark värme i 2 minuter. Ta upp köttet ur woken och hetta upp ytterligare 2 msk av oljan och bryn andra hälften av köttet. Lägg köttet åt sidan.
- Hetta upp resten av oljan och bryn morötter och purjolök under omrörning i 5 minuter. Blanda ner köttet och krydda med peppar och socker. Bryn i 2 minuter och strö över cashewnötterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)