Kalkon och rödcurrysoppa

Servera den här goda sopp-grytan i djupa tallrikar strö över färsk koriander...

Ingredienser

  • 300 g kalkonsnitzel
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g nudlar
  • 1 liter höns eller kycklingbuljong från tärning eller fond
  • 1 burk, 400 ml kokosmjölk
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g salladskål
  • 1 st röd paprika
  • ½ dl färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Strimla kalkonsnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar.
    2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka.
    4. Finstrimla salladskål och paprika. Hacka koriandern.
    5. Tillsätt kalkonstrimlor, nudlar, salladskål och paprika och låt få ett uppkok.
    6. Strö över koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben