Kalkonmousse med ruccola

Serverar: 4 portioner

Enkelt och mycket delikat. Den nötsmakande ruccolasalladen sätter extra piff på den lena kalkonmoussen.

Ingredienser

  • 200 g rökt kalkonbröst
  • 30 g kokt skinka
  • 2 msk portvin eller pressad apelsinsaft
  • 100 g kesella gourmet
  • 3 msk mellangrädde
  • 1 timjankvist eller 1 - 2 krm timjan
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • 1 kruka brun ruccolasallad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Putsa ev bort fett från kalkonköttet och skinkan och tärna det fint. Mixa köttet tillsammans med portvin/apelsinjuice och kesella i en matberedare/mixer.
    2. Vispa grädden till hårt skum. Skölj, torka och repa av timjanbladen, hacka dem fint. Skölj citronen i ljummet vatten och riv eller skala av det yttersta citronskalet, hacka det fint. Blanda ner alltsammans i kalkon/skinkpurén. Smaka av med salt och kajennpeppar. Häll upp i en skål, täck över med plastfolie och ställ kallt i en timma.
    3. Skölj ruccolabladen, torka och fördela dem på 4 tallrikar. Blanda citronjuice, vinäger och olivolja. Stänk dressingen över salladsbladen.
    4. Doppa en sked i kallt vatten, forma äggliknande bollar av moussen och lägg upp på tallrikarna. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben