Denna färgglada och smakrika rätt är fantastiskt snabblagad, vilket gör den till den perfekta vardagsmaten. Laga och njut.
Ingredienser
4 tunna kalkonschnitzlar
1 lime
4 vårlökar eller ½ purjolök
1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk honung
1 tsk stark osötad senap
Salt
1 msk olivolja
5 msk kycklingfond (koncentrerad)
1-2 lime till garneringen
Instruktioner
- Tvätta av limen och riv skalet grovt. Pressa ur saften. Skölj vårlökarna och hacka dem fint. Stöt pepparkornen i en mortel.
- Tryck till eller banka ut kalkonschnitzlarna så att de blir riktigt tunna. Blanda honung och senap. Salta schnitzlarna och stryk sedan på senap och honung.
- Hetta upp oljan till medelvärme i en stor stekpanna. Stek schnitzlarna 3 minuter på varje sida. Ta upp dem ur stekpannan, täck över dem med aluminiumfolie och ställ in i ugnen så att de håller sig varma, 50 grader ca.
- Bryn löken i stekpannan 2-3 minuter. Häll över limesaften och kycklingfonden. Rör om och sjud upp. Blanda ner limeskalen och smaka av med salt och de stötta pepparkornen.
- Lägg upp kalkonschnitzlarna på ett uppvärmt fat och droppa över lite limesås. Garnera med lime och servera med lite sås bredvid.
Liknande recept
Kommentarer (0)