Kalkonspett med tomat- och basilikasås

Serverar: 4 portioner

Variera grillspetten med kalkon. Servera med smaksatt crème fraiche och sallad.

Ingredienser

  • 600 g kalkonfilé
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonköttet i ca 2 cm stora bitar.
    2. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Låt marinera i 3-4 tim.
    3. Trä upp köttet på spett. Grilla spettet runt om över glöden 8-10 min.
    4. Servera med en klick crème fraiche tomat och basilika.
    5. Gott med sallad och bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben