Kall crabfishpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod paj som passar perfekt till kräftskivan.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Röra
  • 300 g surimi sticks
  • 1½ dl ärtor
  • 3-4 msk finhackad purjolök
  • 3 dl crème fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 1-2 msk chilisås
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm tabasco
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i pajform och nagga med gaffel. Grädda i ugn ca 20 min i 200 grader, skalet ska vara fint gräddat och torrt. Ta ut och låt helt svalna.
    2. Hacka surimi sticksen. Hacka purjon. Blanda det med majonnäsen, chilisåsen, creme fraichen och ärtorna. Smaka av med salt, rejält med cayennepeppar, svartpeppar och några stänk tabasco. Häll över i det kalla pajskalet och låt stå över natten i kylen. Den blir för rinnig att äta på en gång!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helg1 17 november 2013

    Jättegod och enkel att göra. Har fått mycket beröm för pajen och fått dela med mig av receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben