Kall gravlaxpaj

Serverar: 6 portioner

Salt och gott till vickning. Kan göras dagen innan den ska serveras. Jag byter alltid ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl i de matiga pajdegarna för att jag tycker det blir mycket godare så.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl riven cheddarost
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 tsk kaviar
  • 1,5 dl hackad rödlök
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 250 g hackad gravad lax
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, mjöl och den rivna osten för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet sist. Låt gärna degen vila i kylen en stund. Tryck ut degen i pajform, nagga.
    2. Gräddas i 200 º varm ugn, 17-18 min. Låt kallna. Blanda ingredienserna till fyllningen. Häll blandningen i pajskalet. Låt stå i kylen, gärna till dagen efter. Då har fyllningen blivit fastare i konsistensen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 22 augusti 2009

    Hej. Hade den här på ett knytkalas idag. Och den blev uppskattad av de som provade. Även jag tyckte den var god..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben