Kall inkokt lax

Serverar: 4-10 portioner

Ett bra recept som man kan göra till många, vill man ha den till buffé så delar man laxen i mindre bitar, annars fungerar det jättebra med portionsbitar

Ingredienser

  • 500 g laxfile
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 5 st dillstjälkar
  • Instruktioner

    Skär löken och moroten i tunna skivor. Koka upp alla ingridienser. Lägg i laxbitarna och koka i ca 2 min. Låt laxen svalna i lagen. Servera tidigast dagen efter, blir bara godare om den får stå.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    bocuracao 30 december 2008

    Den blev jättegod! Jag hade den på julbordet här nere på Curacao. Tack för receptet.

    kagebo 29 december 2009

    Den blev jättegod till julbordet/Tack

    kagebo 29 december 2009

    Den blev jättegod till julbordet/Tack

    christincarlsson 16 juni 2011

    Gott, men dottern gillade inte de.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben