Kall köttfärslängd med mangosås

Serverar: 4 portioner

Man glömmer lätt bort hur gott det är att äta kallt kött, där smaken kommer fram på ett annorlunda sätt. Till det passar nya, lite söta och friska såser, som denna fräscha mangovariant. Passar även bra på buffén.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk buljongpulver med köttsmak
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1½ dl tunn grädde
  • Sås
  • 2-3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 2-3 msk finhackad mango chutney
  • 1 msk skalad, finhackad mandel eller jordnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen i en stor skål, tillsätt salt, buljongpulver, svartpeppar och potatismjöl. Rör om väl. Tillsätt äggen ett i sänder och slå i grädden lite i taget. Arbeta smeten kraftigt så att den blir jämn och fin.
    2. Lägg bakpapper i en ugnssäker, avlång form och häll i köttfärssmeten. Slå formen mot en bänk så att färsen packar sig väl.
    3. Grädda färsen i 175 grader, ca 45 minuter. Lägg gärna ett lock eller aluminiumfolie över efter 30 minuter så att färsen inte får någon nämnvärd färg. Ta ut färsen och låt den kallna.
    4. Rör samman gräddfil, mango chutney och mandel eller jordnötter. Skär upp köttfärslängden i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på tallrikarna. Servera med mangosåsen. Passar även att ställa fram på ett buffébord.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben