Kall krabbpaj

Serverar: 4-5 portioner

En garanterad favorit hos oss numera. Går att förbereda långt innan gästerna kommer. Smaklig måltid!!

Ingredienser

  • Kesodeg
  • 200 g margarin
  • 2 msk vatten
  • 200 g keso
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • crabfish ca 250 g
  • 1 dl ärtor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 3 msk finskuren purjolök
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm tabasco
  • salt
  • peppar
  • dill
  • kräftstjärtar
  • Instruktioner

    Deg: smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tillsätt keso och salt. Tryck ut i pajform, nagga och låt vila i kyl ca 2 timmar. Grädda 12-15 min 200 grader i ugn.Låt kallna!Blanda samman alla ingred. utom kräftstjärtarna. När pajen skall serveras fylls skalet med fyllningen och garneras med kräftor, lite dill, citronklyftor och halvor av körsbärstomater. Servera gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben