Kall krabbpaj

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättgjord och ganska billig paj som man kan göra lyxigare med garneringen. Det går förstås även att byta ut en del av krabbsticksen mot räkor eller krabba.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl mjöl
  • 100 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g krabbsticks
  • 2 hackade ägg
  • ½ dl hackad dill
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 2 dl crème fraiche
  • Garnering
  • Kräftstjärtar
  • Räkor
  • Majs
  • Ägg
  • Tomater
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajskalet och låt degen vila kallt ca 30 min.
    2. Tryck ut degen i en pajform, även upp på kanterna. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225 °C i 10 minuter. Låt kallna.
    3. Blanda ihop fyllningen och bred ut den på det kalla pajskalet. Garnera med det du vill, se förslagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lofhaugen 2 maj 2011

    Nu är receptet rättat med mer exakta mått!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben