Kall kräftskivepaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Denna paj kan man inte vara utan på kräftskivan, måste provas.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g bregott
  • 2 msk grädde
  • Fyllning
  • 100 g philadelphiaost, naturell
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk rödlök
  • 1 liten burk stenbitsrom, röd
  • 100 g crabmix/crabsticks
  • 300 g räkor, oskalad vikt
  • 15 cm färsk gurka
  • Salladsstrimlor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda pajdegen och tryck ut den i en form 25-27 cm i diameter. Håll kanterna på plats med remsor av aluminiumfolie. Grädda pajskalet helt klart i ca 10-15 minuter. Låt det kallna.
    2. Fyllning: Blanda ost med crème fraiche. Finhacka löken. Hacka crabsticks, räkor samt dill. Rör ner samtliga ingredienser inkl. stenbitsrommen med ostblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i pajskalet och garnera med sallad och gruka.
    3. Lycka till du kan inte misslyckas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben