Kall kryddig yoghurtsoppa

Serverar: 4 portioner

En perfekt soppa att servera dessa sommardagar. För då vill man inte ha en varm soppa!

Ingredienser

  • ½ tsk kardemummafrö
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3 msk olja
  • ½ gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ grön chilifrukt
  • 2 tsk curry
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 dl grädde
  • 5 dl mild yoghurt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Servering
  • Fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Mortla kardemumma och fänkål. Finhacka gul lök och kärna ur och finhacka chilin.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, ingefära och chili under omrörning någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en minut. Tillsätt grädden och koka ihop någon minut.
    3. Häll yoghurt, vatten och koriander i en matberedare eller mixer. Tillsätt soppan, mixa. Kyl soppan mer om du vill.
    4. Servera med fullkornsbröd och garnera med hackad koriander.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben