Kall likörpudding

Serverar: 10 portioner

Det bästa sättet att servera denna fasta pudding i riktigt tunna skivor är att värma en vass otandad kniv i varmt vatten när det är dags för servering.

Ingredienser

  • 2 msk apelsin- eller kaffelikör, eller färskpressad apelsinjiuce
  • 100 g digestivekex, delade i mindre bitar, inte krossade
  • 100 g osaltat smör
  • 3 msk flytande honung
  • 175 g choklad, delad i bitar
  • 2,25 dl vispgrädde, lätt uppvispad
  • 3 dl blandade nötter, grovt hackade
  • 50 g torkade aprikoser, hackade
  • 120 g cocktailbär, halverade
  • 100 g syltat apelsinskal, hackat
  • Kakaopulver att sikta över
  • Instruktioner

    1. Klä en rund springform med 20 cm i diameter med plastfolie. Ringla likören över digestivekexen i en medelstor skål.
    2. Smält smör, honung och choklad i en skål över vattenbad och rör till en slät blandning. Dra bort från värmen och låt svalna i 5 minuter. Vänd ner vispgrädde, nötter, aprikoser, kcocktailbär, apelsinskal och de fuktade digestivekexen tills allt är jämnt fördelat
    3. Skeda blandningen i den klädda formen och presa samman ordentligt. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar helst över natten.
    4. Stjälp försiktigt upp puddingen på ett serveringsfat och dra bort plastfolien. Sikta ett ordentligt lager med kakaopulver över och servera. Förvara puddingen i sin form i kylen i upp till 3 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben