Kall melonsoppa med kräftor

Serverar: 4 portioner

Sommarlätt lunchsoppa som kan stå färdigmixad i kylen. Räcker som förrätt till 8 personer.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar, ca 385 g
  • Rivet skal och saft av ½ lime
  • 1 honungsmelon, ca 1 kg
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk salt
  • 3 dl turkisk meze matyoghurt
  • ½ dl grovhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av.
    2. Blanda dem med limeskal och -saft.
    3. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i bitar och mixa till puré. Tillsätt sambal oelek, salt och yoghurt. Mixa kort och kyl soppan.
    4. Servera med kräftstjärtar och garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben