Kall örtagårdsås

Serverar: 4 portioner

Det här är den universala buffé och grillsåsen! Gör den magrare genom att ta bort majonnäsen och använd lättcrème fraiche eller yoghurt. Receptet går utmärkt att dubblera.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1½ tsk dijonsenap
  • ½ dl finklippt dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk finhackad färsk dragon
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 droppar tabasco
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka alla kryddörter och skär gräslöken smått.
    2. Blanda samman crème fraiche och majonnäs och rör ner hackade kryddörter, salt och peppar.
    3. Pressa ner vitlöken och droppa i tabasco.
    4. Låt gärna såsen stå och dra någon timme i kylskåpet före servering.
    5. Du kan servera den till allt grillat, till varmrökt fisk, fisk och skaldjurspatéer, rökt kött, pajer...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben