Kall paj med crabsticks.

Serverar: 6 portioner

Tid: 5 timmar

En kall matpaj som passar utmärkt under sommarhalvåret.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 gram smör
  • 1,5 msk vatten
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk Brun Farin
  • 200 gram vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 gram räkor, skalade
  • 100 gram crabsticks, (eller surimi sticks)
  • 0,5 dl purjolök strimlat
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl gräddfil eller kesella
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 4 st gelatinblad
  • Dill, efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samma ingredienserna till pajdegen och tryck ut i smord pajform. Nagga med gaffel och grädda därefter i ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
    2. Se till att ingredienserna till fyllningen är rumstempererade. lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda samman resten av fylllningen. Smält gelatinbladen och rör ner även dem i fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet. Låt stå i kylskåp i ca 4 timmar, så gelatinet hinner stelna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben