Kall rödbetssoppa med smetana

Serverar: 4 portioner

En underbar, svalkande soppa med nyskördade rödbetor.

Ingredienser

  • 500 g färska rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 dl Arla Köket smetana
  • ½ hackad gräslök
  • Instruktioner

    Skala rödbetor och lök. Grovriv rödbetorna, utom en. Hacka löken. Lägg det i en kastrull. Tillsätt buljong och peppar. Koka under lock ca 20 minuter. Finriv den sista rödbetan och rör ner. Smaka av med citron. Låt soppan kallna och låt stå i kyl minst 1 timme. Servera med en klick smetana och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben