Serverar: 4 portioner
Enkel, mycket god soppa. Ät som förrätt eller huvudrätt serveras då med fördel med en matigare sandwich. Perfekt i sommarvärmen!
Fräs lök, tomat, vitlök, och limeskal i olivoljan utan att det får färg. Rör i honungen och låt den smälta. Häll därefter i hönsbuljongen och tomatjuicen. Låt detta sjuda på låg värme i ca 30 min. Ta av soppan av värmen. Sila därefter soppan, och tillsätt sedan limesaften, vinet el, mineralvattnet och tabascon. Salta och peppra efter smak. Efter soppan svalnat körs den slät i en blender, och kan eventuellt silas igen för att få den riktigt slät. Soppan ska serveras väl kyld. Och varför inte ett gott nybakt bröd med en skiva Västerbottenost som tillbehör. Att dricka till rekomenderas en väl kyld pils. Smaklig spis!
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...