Kall vit sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

En kall vit sås som vi gjorde till kebab på ett ställe som jag arbetade. Hade inte gjort den på många år, men behövde något till grillat. Använder den både till grillad kyckling på spett likväl som till små köttfärsbiffar och ugnsstekt potatis.

Ingredienser

  • 3 dl Meze matyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 dl bostongurka
  • 1 msk väldigt finhackad lök
  • 1/2 tsk Italiensk salladskrydda (Santa Maria)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser.
    2. Om du har en mixer blande så att det blir en slät sås, annars funkar det bra att bara blanda ihop såsen för hand. Jag brukar själv gå lite på känn med ingredienserna bostongurkan, löken och kryddan så att den blir så stark som man vill ha den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Midsommartid
    Den ljusaste tiden på hela året är här! Vi är många som har en stor fö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben