Kalla heta räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Detta är en kall rätt som kan användas till t.ex kanapéer

Ingredienser

  • 500 g färska räkor (eller frysta med skal)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk vatten
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • 1-2 tsk sambal oelek (indonesisk chilipasta)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 2 st charlottenlökar, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud i ca 6-7 minuter. Under tiden, skala räkorna. Lägg i räkorna och ta av från spisen (låt inte räkorna koka för då blir de sega) låt allt svalna. Förvara i kylen tills rätten skall ätas. Om man vill "hetta" till ytterligare, peppra i lite cayennepeppar.
    2. Befrämjar drickandet - men gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 6 mars 2015

    kanongoda gjorde dessa och serverade med painriche på ett buffébord. 5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben