Kalla pajer

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

3 varianter till picknick-korgen.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Krabbfyllning
  • 2 brk krabba
  • 4 hackade hårdkokta ägg
  • ½-1 bunt finhackad dill
  • 1-1½ dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • Vitlökssalt
  • Örtkryddor (lite)
  • Crabfishfyllning
  • 1½ pkt crabfish
  • 1½ dl ärtor
  • 3 dl creme fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 4½ msk hackad purjolök
  • 1½ msk chilisås
  • 1½ krm cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Skinkfyllning
  • 1 pkt creme fraiche
  • 2 hg rökt skinka
  • 100 g grovt riven ost
  • 1 dm hackad gurka
  • 2-3 msk majonnäs
  • 1 äpple i bitar
  • 2 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen, låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och grädda ca 15-20 minuter i 200°. Låt svalna.
    2. Blanda ingredienser till den paj som önskas. Fyll pajskalen med ”röran”. Garnera efter fantasi. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rotfrukter
    Det är något av det bästa med vårt land – rotfrukter. De är billiga oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben