Kalles knapersnittar

Serverar: 24 portioner

Dessa läckra små kakor är något för riktiga kakmonster. Den korrekta beskrivningen av snittarna är ett mellanting mellan godis och kaka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl salta jordnötter, 65 g
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl flingor, t ex corn flakes
  • Garnering
  • 50-75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
    2. Grovhacka jordnötterna. Blanda ner jordnötter, mjöl och flingor i matfettsblandningen.
    3. Forma degen till tre längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen cirka 15 minuter.
    5. Skär varje längd i åtta sneda kakor medan de fortfarande är varme. Låt kallna.
    6. Gör garneringen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakorna till hälften i chokladen. Låt snittarna stelna på ett bakplåtspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    a4an 27 september 2010

    ska man smälta smöret? (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben