Kalles skaldjursfisk

Serverar: 4 portioner

En gratäng med laxfilé och en sås med bl.a. Kalles randiga skaldjurskaviar.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, ca 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 4 msk Kalles randiga skaldjurskaviar
  • (alt 3 msk vanlig kaviar + 1 msk skaldjursfond)
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering
  • Citronskivor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra lätt.
    3. Vispa samman grädde, kaviar och dill. Slå det över fisken. Tillaga ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
    4. Garnera laxen med citronskivor och dillvippor. Potatis eller ris är gott till detta.
    5. Tips! Använd gärna ugnstermometer. Vid 55º är fisken färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hedvig25 5 maj 2010

    Supergott! Har gjort den många gånger,min man älskar den har även rekommderat den till mina vänninor.Den går ju snabbt att göra och så enkelt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben