Kalljästa frukostfrallor

Serverar: 12 portioner

Gör dem kvällen innan och sätt in dem i ugnen dagen efter och få nygräddade frallor till frukost. Kan det bli godare.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malda blandade brödkryddor
  • 9 dl lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det kalla vattnet i en skål. Tillsätt oljan, salt och brödkryddor. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Baka ut degen till släta bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Jäs brödet under bakduk ca 12 timmar i kylskåp.
    3. Låt brödet stå i rumstemperatur medan ungen värms upp till 225-250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben