Kalljästa kanelbullar de luxe

Helt sjukt goda.. Som wienerbrödbullar typ.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl kall vispgrädde
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl special (ca 900 g)
  • Fyllning
  • 150-200 g smör
  • 1-2 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker till dekor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och blanda ut i lite av vispgrädden. Tillsätt resten av grädden. Tillsätt smöret, socker, salt och sist i mjölet. Arbeta samman degen i ca 10 min. (Jag använder alltid maskin och brukar låta den arbeta på tills degen riktigt glänser och är fast och fin. Inte för fast. Man kan peta med fingert på degen, om den skjuter sig tillbaka är den okej) Pudra lite lätt med mjöl på degen, sätt på platsfolie (som förbättrar jäsningen) och låt hela bunken stå i kylen i ca 8 - 12 timmar.
    2. Åtta till tolv timmar senare...
    3. Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Låt vila en stund. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till en avlång kaka ca 25 x 50 cm. Bred på din fyllning och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i formar på plåt med snittytan upp. Låt jäsa i 30 min.
    4. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 250º mellan 5 och 8 minuter. Låt svalna eller ät upp dem direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    SEAbjrpn 21 november 2008

    mums mums! KramSEA

    fina21 17 januari 2012

    hur många bullar gör, du av detta recept?

    woopi 7 juni 2015

    Underbara bullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben