Kallrörd Bearnaisesås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mycket god och lättlagad Bearnaisesås, som dessutom är minst lika bra som de Bearnaisesåser man köper.

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1-2 msk vinäger
  • 4 st äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda dragonen och vinägern i ett litet glas och ställ åt sidan. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur. Vispa sönder äggulorna och tillsätt oljan under vispning, bara några droppar åt gången. När det börjat tjockna/binda sig kan man hälla i oljan i snabbare takt. Vispa i smöret, lite i taget, men undvik det gräddiga/vita som lagt sig i bottnen. Tillsätt vinägerblandningen. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
    2. Tips: En liten liten nypa curry höjer och ger en fylligare smak! Detsamma gäller socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben