Kallrörd vaniljsås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 10 minuter

Inget är så gott som det "äkta" och när det går nästan lika fort att vispa ihop så är det väl bara att prova eller??

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa gulor och florsocker pösigt. Vispa grädden "halvtjock" och vänd ner den i äggblandningen. Ska ätas samma dag. Det är inget man sparar pga de råa äggen men gott är det! Bara att dubbla satsen så många gånger man behöver.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Disen 6 september 2009

    Finns ingen godare vaniljsås än denna. Har gjort såsen i många år men har slarvat bort receptet, så jag blev så glad att du hade skrivit in det. Den är supergod!!! Självklart full pott! Tack för receptet. Kram Disen

    WiolaH 11 oktober 2009

    Tack för det! Låter jättegott. Ska prova det till äppelpajen idag!

    Penne 10 november 2010

    Den här ska jag pröva! Håller den om man vispar ihop den på morgonen och äter den på kvällen eller ska den ätas genast?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben