Mandelgratinerade päron med kallrörd vaniljsås

Serverar: 4-6 portioner

Uppskattad fest dessert.

Ingredienser

  • 1 stor burk päron
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 hg sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 2 msk vetemjöl
  • Vaniljsås
  • 2 ägg
  • 2-3 msk socker
  • 1 1/2-2 tsk Vanilla eller 1-1 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Låt päronen rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mandel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten. Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter.
    3. Vispa ägg, socker och vanilla pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben