Mandelgratinerad kyckling
Grillad kyckling, mandel, persikor och crème fraiche ingår i denna snabba och lättlagade middag.
Ingredienser
1 grillad kyckling
1 burk persikor ca 450 g
1 påse mandelspån
Sås
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
2 dl crème fraiche
½ dl persikospad
1-2 msk kinesisk soja
3-4 msk Maizena ljus redning
Riven ost
Instruktioner
- Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar och lägg dem i en smord eldfast form.
- Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna. Häll vatten, köttbuljong, creme fraiche och persikospad i en kastrull och låt det koka upp. Rör ner Maizenaredningen och låt såsen koka några minuter. Smaka av med soja. Häll såsen över kyckling och persikor. Strö över riven ost och mandelspån.
- Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills allt har fin färg och är genomvarmt. Strö hackad persilja över.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ser ju mumsigt ut.....