Mandelgratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Grillad kyckling, mandel, persikor och crème fraiche ingår i denna snabba och lättlagade middag.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk persikor ca 450 g
  • 1 påse mandelspån
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl persikospad
  • 1-2 msk kinesisk soja
  • 3-4 msk Maizena ljus redning
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar och lägg dem i en smord eldfast form.
    2. Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna. Häll vatten, köttbuljong, creme fraiche och persikospad i en kastrull och låt det koka upp. Rör ner Maizenaredningen och låt såsen koka några minuter. Smaka av med soja. Häll såsen över kyckling och persikor. Strö över riven ost och mandelspån.
    3. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills allt har fin färg och är genomvarmt. Strö hackad persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KramisGumman 6 november 2008

    Ser ju mumsigt ut.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben