Kålrotsgratäng med chipotle och feta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik gratäng med rökigt chilisting. Förkoka kålrötterna om du vill skynda på processen.

Ingredienser

  • 2-3 kålrötter
  • 1 stor rödlök
  • Olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Santa Maria chipotlepaste (finns i tacohyllan)
  • 1 msk fransk senap
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • Färsk citrontimjan
  • Instruktioner

    Skala och skiva kålrot och lök ganska tunt. Mjukstek löken sakta i lite olja utan att den får färg. Varva i kålrötter och lök i en ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk, chipotle, senap, salt, peppar och vitlök. Slå på och grädda i 225 grader i cirka 45 minuter eller tills kålrötterna börjar mjukna. Smula över feta och strö på solrosfrön och repad timjan. Gratinera i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten fått lite färg och kålrötterna är helt genomkokta. Servera till rökt skinka och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben