Kålrotsgratäng med kyckling och mozzarellatopping

Serverar: 4 portioner

En god kycklingrätt med kålrötter och morötter.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 500 g kålrot strimlad
  • 500 g morötter strimlade
  • 1 stor gul lök strimlad
  • 400 g mozzarella skivad
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk pepparmix eller grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Stek kålrötter och morötter ca 8 minuter, krydda med hälften av kryddorna. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
    2. Stek under tiden kycklingen och löken lätt krydda med resten av kryddorna. Lägg kycklingen och löken över rotfrukterna. Fördela den skivade mozzarellan överst.
    3. Gratinera ytterligare 10-12 minuter tills rotfrukterna är färdiga. Servera med en sallad och ett gott bröd. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gr2 17 februari 2012

    fy fan vilken god gratäng,ska göra den fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben