Kålsallad på spetskål

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Min nya absoluta favorit vad gäller kål är spetskål, kålens Rolls Royce. Mjäll och god både kall och varm.

Ingredienser

  • 1 spetskålhuvud
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 1 stor morot
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk socker
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort dåliga blad från kålhuvudet, skär huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken. Strimla i tunna strimlor och lägg i en skål. Skala äpplet och morötterna och riv på grova sidan av rivjärnet och blanda ner i kålstrimlorna.
    2. Blanda majonnäs, crème fraiche, Dijonsenap och övriga kryddor och blanda runt väl med strimlorna. Låt stå kallt en stund, ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gerdann 5 mars 2016

    Så god. Hade för lite majonnäs men ökade på med creme fraiche istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben