Sötsur kålsallad (Goi cai)
En fräsch sallad från Vietnam, som passar bra till kyckling, räkor eller fläsk, eller varför inte bara servera den på egen hand.
Tips: du kan byta ut grönkål mot rödkål eller ta hälften av var sort.
Ingredienser
1,25 dl fisksås
1,25 dl färskpressad limejuice
1,25 dl palmsocker (kan bytas ut mot strösocker)
2 msk olja (jag använder jordnötsolja)
3 röda chilifrukter (skurna i ringar, kärna ur om du vill ha mildare smak)
1 liten grönkål
2 stora morötter
1 liten rödlök
12 stora blad thaibasilika eller
1½ dl färska korianderblad
Instruktioner
- Börja med att förbereda grönsakerna.
Chili - kärna ur och skär i ringar.
Grönkål - riv fint.
Morötter - strimla fint.
Rödlök - skiva tunt.
- Gör dressingen.
Häll fisksås, limejuice och socker i en rostfri (eller glas) skål, och vispa tills sockret har löst sig. Tillsätt olja och chili.
- Vänd ner grönkål, morötter och rödlök. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra i ca 30 minuter till 1 timme.
- Låt såsen rinna av och servera. Garnera med färska thaibasilika eller färsk koriander.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Så otroligt god dressing.....fantastiskt gott :)