Sötsur kålsallad (Goi cai)

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En fräsch sallad från Vietnam, som passar bra till kyckling, räkor eller fläsk, eller varför inte bara servera den på egen hand. Tips: du kan byta ut grönkål mot rödkål eller ta hälften av var sort.

Ingredienser

  • 1,25 dl fisksås
  • 1,25 dl färskpressad limejuice
  • 1,25 dl palmsocker (kan bytas ut mot strösocker)
  • 2 msk olja (jag använder jordnötsolja)
  • 3 röda chilifrukter (skurna i ringar, kärna ur om du vill ha mildare smak)
  • 1 liten grönkål
  • 2 stora morötter
  • 1 liten rödlök
  • 12 stora blad thaibasilika eller
  • 1½ dl färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Börja med att förbereda grönsakerna. Chili - kärna ur och skär i ringar. Grönkål - riv fint. Morötter - strimla fint. Rödlök - skiva tunt.
    2. Gör dressingen. Häll fisksås, limejuice och socker i en rostfri (eller glas) skål, och vispa tills sockret har löst sig. Tillsätt olja och chili.
    3. Vänd ner grönkål, morötter och rödlök. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra i ca 30 minuter till 1 timme.
    4. Låt såsen rinna av och servera. Garnera med färska thaibasilika eller färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 3 mars 2014

    Så otroligt god dressing.....fantastiskt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben