Köttfärslimpa med spetskål

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett gott och lättlagat alternativ till kålpudding

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • ½ msk smör
  • Ca 400 g spetskål
  • 1 rödlök
  • 1 tsk socker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk olja
  • Salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Lägg köttfärsen i en skål. Blanda med 1 ägg, 2 msk soja, 1 msk honung, och 1 krm peppar.
    3. Smörj en ugnssäker form, ca 30x25 cm med 1 msk olja. Forma köttfärsen till en limpa, och placera den i mitten av formen. Lägg på några klickar smör.
    4. Dela spetskålen, skär bort den kompakta rotdelen. Skär resten i bitar. Skala löken och skär den i bitar. Blanda kål och lök med 1 msk olja och 1 tsk socker i en skål. Sprid ut spetskål och lök runt köttfärslimpan. Salta på grönsakerna.
    5. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 25-30 minuter. Ta ut formen efter ca 20 minuter och häll på 1 dl matlagningsgrädde. Grädda klart.
    6. Servera med kokt potatis och gärna vinbärsgele eller lingonsylt.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben