Kalvlever med bacon och kapris

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 12 tunna skivor färsk kalvlever
  • 8 skivor bacon
  • 2 msk kapris
  • 25 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl
  • 1 liten knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper. Salta och peppra leverskivorna och klappa dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta.
    2. Klicka ned lite smör i stekpannan och stek leverskivorna på medelgod värme. Fräs kaprisen hastigt i det fett som återstår efter stekningen av levern.
    3. Portionera 3 skivor lever med 2 skivor bacon samt lite kapris per portion. Strö över den hackade persiljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 20 mars 2009

    Kalvlever är hemskt gott, synd bara att det är svårt att få tag på, det säljs nu nästan aldrig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben