Kalvlever med lök och bacon
Serverar:
4 portioner
Huvudrätt.
Ingredienser
400 g kalvlever
140 g bacon, paket
2 st gul lök
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk curry
3 msk matolja
0,5 dl vitt vin torrt
0,5 st persilja, knippe
Instruktioner
Putsa levern. Skär den i jämna skivor och sedan i strimlor. Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stek baconet knaprigt i en panna. Tag upp och håll varmt.
Skala och skär löken i ringar. Bryn dem lätt i baconfettet. Lägg upp på serveringsfat.
Blanda mjöl, salt och curry. Vänd leverstrimlorna i blandningen.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek levern 3-4 minuter, tills den fått fin färg runt om. Levern bör vara lätt rosa inuti.
Lägg upp levern ovanpå löken. Häll vinet i stekpannan och låt koka upp. Häll skyn över levern.
Strö över bacon och finklippt persilja. Ris och en grönsallad är gott till.
Liknande recept
Enkla ostmuffins med lök och bacon
12
Kyckling med curry, bacon och lök
2.5
4
Pastasås med bacon och lök
4
30 min
2
2
Saras skomakarlåda med rotfruktskross, lök och bacon
4
Mina gräddstuvade varma kantarellmackor med bacon och lök!
5
30 min
2-5
3
Stekt kalvlever med äpplen och bacon
3-4
Kycklingroulader fyllda med lök, persilja och bacon
4.5
Blomkålssoppa med bacon
4
2
Spagettigratäng med bacon
3.8
20 min
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!