Kalvlever med lök och bacon

Serverar: 4 portioner

Huvudrätt.

Ingredienser

  • 400 g kalvlever
  • 140 g bacon, paket
  • 2 st gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 3 msk matolja
  • 0,5 dl vitt vin torrt
  • 0,5 st persilja, knippe
  • Instruktioner

    1. Putsa levern. Skär den i jämna skivor och sedan i strimlor. Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stek baconet knaprigt i en panna. Tag upp och håll varmt.
    2. Skala och skär löken i ringar. Bryn dem lätt i baconfettet. Lägg upp på serveringsfat.
    3. Blanda mjöl, salt och curry. Vänd leverstrimlorna i blandningen.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek levern 3-4 minuter, tills den fått fin färg runt om. Levern bör vara lätt rosa inuti.
    5. Lägg upp levern ovanpå löken. Häll vinet i stekpannan och låt koka upp. Häll skyn över levern.
    6. Strö över bacon och finklippt persilja. Ris och en grönsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben