Kamomill- och honungskakor

Serverar: 50 portioner

Kamomillte är världens mest sålda örtte, men visste du att örten även att god att baka med? Prova dessa knapriga och smakrika kakor.

Ingredienser

  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner, rivet skal
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl honung
  • 5 påsar kamomillte
  • 6½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Rör i ägg, vaniljsocker, citronskal och saft samt honung. Klipp upp tepåsarna och blanda innehållet i en skål tillsammans med vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör ner mjölblandningen i smör- och sockersmeten och blanda till en porös deg.
    3. Forma teskedsstora bollar, rulla dem i socker och lägg dem, med 3 cm mellanrum, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    3.5
    35 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben