Kanderade blommor

Visst kan man kandera blommor själv. Prova med rosenblad, syrener, violer, gurkört, mynta och citronmeliss.

Ingredienser

  • Blommor
  • Blommblad
  • Äggvitor
  • Florsocker
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    Plocka blommor, blad. Doppa blomma för blomma och blad för blad i uppvispad äggvita. Se till att hela blomman eller bladet dränkts i äggvitan. Spara gärna lite av skaftet på blomman då finns det nått att hålla i. Andvänd gärna en liten pensel för att se till att äggvitan täcker allt. Pudra sedan över vanilj eller florsocker. Det skall vara rikligt och täcka hela blomman eller bladen. Lägg blommorna eller bladen på bakplåtspapper och låt dem torka på varmt ställe i ett eller flera dygn tills de alldeles torra. Spara på torrt ställe att ta fram och dekorera tårtor med.

    Liknande recept

    5
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    Tigerwoman 4 oktober 2008

    Va roligt! min kille heter Syrén i efternamn och skulle säkert tycka det va skoj om jag la manken till å gjorde sånna här syrener å la på en fin gräddtårta=) tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben