Kanel & Konjaksäpplen

Serverar: 4 portioner

Smaskigt gott! "An apple a day keep the doctor away"

Ingredienser

  • 6 - 8 äpplen
  • Malen kanel
  • Ev 2 - 3 hela kanelstänger
  • Farinsocker
  • 1/2 dl konjak
  • Instruktioner

    1. 1. Skär oskalade äpplen i klyftor, ta bort kärnhuset. 2. Smörj en ugnsfast form. 3. Lägg i äpplena, strö över kanel och farinsocker efter smak. Lägg gärna i hela kanelstänger, det ser trevligt ut. Vänd äpplena så att det hela blandas. 4. Häll över konjakten. 5. Värm ugnen till 200 grader, låt stå i ca 10-15 minuter eller till äppelklyftorna blivit lite mjuka.
    2. Serveras genast med vaniljglass eller vaniljsås!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben