Kanel- och citronpannacotta med karamelliserade päron

Serverar: 6 portioner

Underbar dessert i tre delar som görs i ordning en dag i förväg.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • Rivet skal från ½ citron
  • 2 gelatinblad
  • Balsamicosirap
  • 2 dl balsamvinäger
  • Hallonsås
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • ½ dl socker
  • Päron
  • 3 söta ej för mjuka päron
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Hetta upp grädde, socker, kanelstänger och citronskal så att det precis börjar sjuda. Ta kastrullen från värmen och vispa genast ner gelatinbladen, utan blötläggning i grädden. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa i den då och då tills grädden kallnat, Ta upp kanelstängerna. Häll gräddblandningen i 6 portionsformar om ca 1 dl. Ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
    2. Balsamicosirap: Koka balsamvinägern försiktigt ca 15 minuter till ½ dl återstår. Vispa då och då så att den inte bränns vid. Låt kallna och förvara i rumstemperatur.
    3. Hallonsås: Låt hallonen stå ett par timmar tillsammans med sockret. Rör om dem väl och sila genom en finmaskig sil. Ställ kallt.
    4. Päron: Sätt ugnen på grill. Klyfta och kärna ur päronen. Bryn päronklyftorna lätt i smöret. Lägg päronen i en ugnssäker form, strö på socker och karamellisera dem under grillen i öppen ugn ca 5 minuter.
    5. Stjälp upp pannacottorna på tallrikar, ringla balsamicosirap och hallonsås runt om. Garnera med hallon och citronmeliss. Servera med de varma päronklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben