Calvadosädel med karamelliserat päron

Serverar: 4 portioner

En mäktig och utsökt dessert att njuta av.

Ingredienser

  • 2 päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk strimlad, syltad ingefära
  • 8 skivor mjuk pepparkaka
  • 140 g Kvibille Calvadosädel
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär päronen i skivor.
    2. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt. Häll på citronsaften och låt det bli varmt. Ta stekpannan från värmen och strö över ingefära.
    3. Rosta pepparkaksskivorna i en torr, varm stekpanna eller grillpanna tills de får lite färg.
    4. Lägg päron och rostad pepparkaka på 4 tallrikar. Smula över osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben