Kanel och filmuffins

Goda och saftiga muffins

Ingredienser

  • 175 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk likör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk mald kanel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Ställ åt sidan.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget, och sedan gräddfilen och likören. Blanda väl.
    3. Rör samman de torra ingredienserna. ( Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med de övriga torra ingredienser, annars finns risk att kakan inte höjer sig som den ska.) Blanda ner i resten av smeten.
    4. Placera muffinsformar på en bakplåt eller ett muffinsbleck. Fyll formarna till ca 1/3 med smet. Spara lite smet till senare. Strö 1-2 tsk kanelsockerblandning över varje muffins.
    5. Fördela resten av smeten i formarna. Strö sedan ut den kanelblandningen som finns kvar över muffinsen.
    6. Fördela till sist smöret på muffinsen. Grädda dem i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben