Kanel och kardemummabullar

Serverar: 40 portioner

Våra käraste bullar kan njutas i oändlighet!

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 14 – 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk mald kanel
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°.
    2. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Rör ihop fyllningen.
    5. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
    6. Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
    7. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
    8. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
    9. Bull-variation:
    10. Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel i fyllningen.
    11. Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma.
    12. Vaniljbullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    samcharlie 28 februari 2010

    Har precis bakat bullar av ditt recept..blev super goda..mina grabbar smaskade som bara den så dom fick högsta betyg..:)..gott gott..tack..:) // Victoria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben