Kanel och lingonkaka
Gör en tjusig garnering uppepå kakan, spritsa grädden och lägg på lingonen.
Ingredienser
2 ägg
1½ dl socker
1 och 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
75 g matfett
½ dl vatten
1½ dl lingon
Garnering
1 dl vispgrädde
½ dl lingon
Instruktioner
Vispa ägg och socker poröst.. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och kanel.
Smält matfett, Tillsätt vatten och låt det bli varmt. Häll vätskan i smeten och blanda väl. Vänd ner lingon.
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 liter. Grädda i 175 grader, ca 30 min. Låt kakan stå några min. Stjälp upp och låt kallna under formen.
Garnera med vispad grädde och lingon.
Liknande recept
Lingonkaka med kanel
10-12
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Kanel- och lingonkaka
1 h
12-14
Amerikanska kanel & chokladmuffins
4.7
8-10
15
Äpplekaka med kanel i långpannan
3.5
2
Äppel- och päronkompott med kanel
4
15 min
1-2
1
Havremuffins med äpple och kanel
9
2
Muffins med äpple och kanel
5
6
Kanel och kardemummahorn
4.5
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!