Kanel och lingonkaka

Gör en tjusig garnering uppepå kakan, spritsa grädden och lägg på lingonen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 och 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 75 g matfett
  • ½ dl vatten
  • 1½ dl lingon
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl lingon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst.. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och kanel.
    2. Smält matfett, Tillsätt vatten och låt det bli varmt. Häll vätskan i smeten och blanda väl. Vänd ner lingon.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 liter. Grädda i 175 grader, ca 30 min. Låt kakan stå några min. Stjälp upp och låt kallna under formen.
    4. Garnera med vispad grädde och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben